Junior

2013.02.03. 21:25:21

Nem volt előny a hazai pálya

Mindkét mérkőzését elveszítette a Bajai NKK az alapszakasz negyedik tornáján, a dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban.

Hirdetés

Vasárnap tízkor dobták fel a labdát a Bajai NKK - PVSK mérkőzésen. A baranyaiak magassági fölényüket, és pontosságukat kihasználva rajt-cél győzelmet arattak. Lányaink némileg fásultnak mutatkoztak. Egyszer felzárkóztunk négy pontra, de az ellenfél azonnal reagált, és nem engedett közelebb bennünket. A végerederedmény: PVSK - Bajai NKK  63-55. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a Lövész Csaba-Havadi Dávid "játékvezető-páros" 21-10-es faultarányt sípolt össze, a hazai csapat kárára. "Színvonalas" tevékenységük csúcspontjaiként elküldték a kispadtól a hibáktól hemzsegő ítéleteiket teljes joggal számon kérő Kajtár Zsolt edzőt. A bajai közönség sajnos nem először tapasztalta szomorúan, hogy említett "uraknak" finoman szólva nem erősségük a kosárlabda-játékvezetés. Mit lehet ehhez hozzátenni? Lövész "úr"! Havadi "úr"! Annyi szép szakma van ezen a remek világon... 

A bajai csapat második mérkőzésén már szerecsére nem a játékvezetők voltak a főszereplők. Mint utóbb kiderült, sajnos nem is a mi lányaink. A Soprontól hatalmas verést (46 pont) kapott BSE ellen kiválóan kezdtünk. Sokáig vezettünk, majd - ahogy mondani szokták -, mintha bedeszkázták volna az ellenfél gyűrűjét. Dobásaink rendre leperdültek, célt tévesztettek. Támadásainkból hiányzott az átütő erő, nem voltunk elég kreatívak. A meccs derekán átvette az irányítást a BSE, és végül 18 ponttal, 67-49-re megnyerte a találkozót.

Hogy ez a két vereség mit jelent számunkra az országos döntőt megelőző utolsó alapszakaszbeli torna előtt, majd kiderül. Eddig nem sok szerencsénk volt a sorsolásokkal, remélhetőleg ez most megváltozik. A cél továbbra is a legjobb nyolc közé jutás! Addig is rengeteg munka vár még a lányokra. Hajrá Baja!