Kadett

2013.01.28. 18:45:11

Hatalmas siker Szegeden!

Kadett lányaink a Komló ellen papírforma győzelmet arattak, majd óriási küzdelemben, Váits Petra utolsó másodpercben dobott kosarával legyőzték a Szegedet. Szép volt lányok!

Hirdetés

Az eredmények:

Elődöntő: Bajai NKK-Komlói Bányász 105-65 (39-14, 24-12, 20-23, 22-16)

Bajai NKK: Váits P.15, Baráti C. 6, Hilcz A. 36, Lukács B. 8, Baráti Sz. 10, Kövesdi L. 2, Fiedler E. 21, Kajtár D. 7. Edző: Csányi Tamás

Ezen a mérkőzésen csak az volt a kérdés, hogy lefújáskor mekkora különbséget mutat az eredményjelző. Lányaink szép játékkal, igazi "örömkosárlabdát" bemutatva hangoltak a délutáni döntőre. Hilcz Alexa 36 pontja önmagáért beszél. Amit eldobott, az beakadt. Bravó Alexa! Ügyesen kosárlabdázott Lukács Bogi, a palánk alatt jól centerezett Baráti Szabrina. Hasznos csapattag volt Kövesdi Lilla és Kajtár Daniella. Kipontozódásáig Baráti Corina is kivette részét a sikerből. A gárda két meghatározó tagja - Váits Petra és Fiedler Emese - ismét bebizonyította, hogy nélkülük nem itt tartana a kadett együttes. Petra kiválóan dobott, nagyszerűen védekezett, remekül passzolt. Mesi a tőle megszokott megbízható irányítójáték mellett szépen szórta a kosarakat is. Tette mindezt úgy, hogy múlt héten betegsége miatt egy edzésen tudott csak részt venni, viszont a szegedi tornát megelőző napon tagja volt a Zalaegerszegen győzelmet arató felnőtt csapatnak.

Döntő

Bajai NKK-Szeged KE 62-61 (14-25, 18-10, 18-16, 12-10)

Baja: Váits P. 31/6, Fiedler E. 11, Ritz G. 2, Hilcz A. 6, Ritz N. 8, Baráti Sz. 2, Kövesdi L. 2. Edző: Csányi Tamás.

A Komló elleni összecsapáson Csányi Tamás edző fél szemmel már a döntőre tartalékolt. Sokat jelentett, hogy közben csatlakozott a csapathoz Ritz Gitta és Ritz Noémi is. A találkozó szegedi repülőrajttal kezdődött. A csongrád megyeiek pillanatok alatt elhúztak, és előnyüket csak az első félidő végén tudtuk behozni. Három pont különbséggel vonultak pihenőre a csapatok. A haramadik negyedben felvettük a ritmust, és többször is vezetve jeleztük, hogy igényt tartunk a tornagyőzelemre. A meccs elejéhez képest lényegesen kevesebbet hibáztunk, pontos dobások, és jó védekezés jellemezte a csapatot. Fej-fej mellett haladt a két gárda, így érkeztünk el a rendkívül izgalmas végjátékhoz. 19 másodperccel a vége előtt egypontos hazai előnynél a Tisza-partiak hozták fel a labdát. Volt még két mezőnyfaultunk, ezeket gyorsan kihasználtuk, majd következett két szegedi büntető. Szerencsénkre mindkettő kimaradt. A lepattanót Ritz Noémi szerezte meg, indította Váits Petrát, aki akrobatákat is megszégyenítő mozdulattal juttatta gyűrűbe a labdát. Ekkor egy másodperc volt már csak hátra. Szegedi időkérés, oldalbedobás, végül egy palánkot is éppen csak eltalált dobás. Az egyébként hangos szegedi szurkolók döbbent csendjét a bajai lányok hatalmas öröme törte meg! Amit a sors az első szegedi meccsünkön elvett tőlünk - akkor Váits Petra utolsó másodpercben elengedett dobása leperdült a gyűrűről, így egy ponttal kikaptunk -, most visszakaptuk. A szenzációsan dobó nyerőember Váits Petra mellett szintén 40 (!) percet játszott, a sokadszor jól irányító Fiedler Emese, aki cipőfűző-szakadás miatt az utolsó negyedet Kövesdi Lilla cipőjében játszotta végig. Szép gesztus volt Lilla! Értékes pontokat szerzett Hilcz Alexa, Ritz Noémi és Baráti Szabrina is. Természetesen dicséret illeti a többieket is, mert mindenki kivette részét ebből a sikerből! A győzelem azt jelenti, hogy a csapat továbbra is versenyben maradt korosztályában, és oda-vissza mérkőzéseket játszik a kiemelt kadett bajnokság főtáblájának utolsó három helyén szereplő Szombathellyel, Székesfehévárral és Nagykanizsával. Szép volt lányok! Hajrá Baja!