Kadett

2012.11.04. 19:47:30

Tiszán innen...

Hatalmas küzdelemben egy pontos vereséget szenvedtünk a Szeged KE vendégeként: Szeged KE - Bajai NKK 79-78 (25-15, 15-23, 18-21, 21-19)

Hirdetés

Úgy indult a meccs, mint egy rémálom. Nekünk semmi sem sikerült, az ellenfélnek minden. Kihagyott száz százalékos ziccerek, eladott labdák, rossz védekezés. Nem az öltözőben, hanem valahol a buszon maradtunk…

A rendkívül gyenge kezdés, sajnos az egész mérkőzésre kihatott. A második negyedben feljöttünk, és Kucsora Réka utolsó másodpercekben elért triplájának köszönhetően két pontos hátránnyal zártuk a félidőt. A következő játékrészt is a házigazdák kezdték jobban. Mi továbbra is görcsösen kosárlabdáztunk. Három húzóemberünk – Fiedler Emese, Kucsora Réka és Váits Petra –, egyre jobban magára talált, és elsősorban nekik köszönhetően, a harmadik negyed végén egy pontos bajai előnyt mutatott az eredményjelző. Ekkorra már védekezésben is javultunk, így bizakodva vágtunk neki az utolsó tíz percnek. Kosarak itt, kosarak ott, majd következett a rendkívül izgalmas végjáték. Két erősen vitatható bírói ítélet az utolsó másodpercekben, a dudaszó előtt elengedett, sajnos rövid dobás, és vége: egy ponttal nyert a Szeged.

Csányi Tamás edző a lefújást követően hosszasan reklamált a játékvezetői ítéletek miatt, majd bosszúsan jegyezte meg, hogy a sípmesterek az utolsó percben döntően befolyásolták a mérkőzés végeredményét. „Ettől függetlenül saját magunkat vertük meg. A szegediek a mi hibáinkból éltek. A ziccereket be kell dobni, és a jó védekezéssel is sokszor adósak maradtunk. Nincs semmi baj, megyünk tovább, és a hazai visszavágón javítani fogunk” – mondta a tréner. Így legyen! Hajrá Baja!

Szeged KE - Bajai NKK 79-78 (25-15, 15-23, 18-21, 21-19)

Baráti C. 7, Kucsora R. 16/3, Baráti Sz. 2, Kövesdi L. 2, Fiedler E. 19, Kemény F.1, Váits P. 31/15.