Kadett

2012.09.17. 11:56:28

Második hely Győrben

Hétvégén Győrben, a Széchenyi István Egyetem gyönyörű csarnokában vendégeskedett kadett csapatunk. Az országos főtáblára kerülésért a házigazda Uni Győr, a Zala Volán TE és a Kiss Lenke KS volt lányaink ellenfele.

Hirdetés

Az első meccsre szombaton 12.45-kor került sor, a Zala Volán TE együttese ellen. A Bajai NKK a következő kezdőcsapattal lépett parkettre: Kucsora Réka, Váits Petra, Kemény Fanni, Baráti Corinna és Fiedler Emese. A lányok meggyőző játékkal, végig vezetve 27 pontos különbséggel hozták a mérkőzést. A végeredmény: Bajai NKK – Zala Volán TE 87 – 60. Csapatunk legjobb dobói: Kucsora Réka 24, Váits Petra 17, Fiedler Emese 12 és Barti Corinna 10.

A következő összecsapást este háromnegyed hétkor kezdtük a Kiss Lenke KS ellen. Lányaink ezen a mérkőzésen rátettek egy lapáttal délelőtti teljesítményükre. A 41 pontot dobó Kucsora Réka vezényletével esélyt sem adtak fővárosi ellenfelüknek. 40 perc eltelte után ezt mutatta az eredményjelző: Bajai NKK – Kiss Lenke KS 100 - 63 Legjobb dobók: Kucsora Réka 41, Váits Petra és Fiedler Emese 16 – 16.

A csoport első helyéről vasárnap negyed tizenegykor a házigazdák elleni találkozónk döntött. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, a szünetben mindössze három pont volt a győriek előnye. A harmadik negyedtől kezdve azonban érvényesült a Győr magassági fölénye, és pontos dobásainak köszönhetően jelentős előnyre tett szert. A mérkőzést az egyik sípmester szereplési vágyának köszönhetően több közjáték is megzavarta. Fiedler Emesének hamar kiosztottak négy – erősen vitatható – hibát, Kemény Fanni összetűzésbe került a rendkívül sportszerűtlen győri szurkolókkal és Csányi Tamás edző teljesen jogos kritikái is komoly ellenérzést váltottak ki a játékvezetőkből. Az utolsó negyed gyakorlatilag tényleges játékvezetés nélkül telt… Uni Győr – Bajai NKK 95 – 46. Legjobb dobóink: Váits Petra 17, Fiedler Emese 11. Bajai NKK kadett

Álló sor balról: Csányi Tamás edző, Kalocsai Petra, Ritz Noémi, Kucsora Réka, Kemény Fanni, Baráti Sabrina, Baráti Corinna

Guggolnak balról: Váits Petra, Kajtár Daniella, Fiedler Emese, Hilcz Alexandra, Kövesdi Lilla

Összességében elmondható csapatunkról, hogy remekül helyt állt az első „éles” tornán. Csányi Tamás sem volt elégedetlen a látottakkal. Elmondta, hogy formálódó együttesétől mindenképpen szép eredmény a két győzelem. A főtábla a mostani tornán megszerzett második hellyel – további megmérettetések – után még elérhető. A lányok tovább dolgoznak és a következő selejtezőkön is biztosan mindent megtesznek majd az országos elitbe kerülésért. Hajrá Baja!